Kirss koogis

Selle retsepti ma panin täitsa ise kokku:)
Hea näeb välja küll, aga maitset veel ei tea (jahtub veel ja ma eeldan, et see on selline kook, mida peaks külmalt sööma).

Põhi: u pool pakki Digestive küpsiseid, purustatult
u 100 g sulatatud võid

Segasin need omavahel (sulavõi ei pea olema maha jahutatud) ja panin koogivormi põhja. Vajutasin natuke, et oleks ühtlaselt.

Kate:
1) kompotikirsse – laotasin need küpsisepuru peale.
2) 200 ml vahukoort
200 g teralist kohupiima
1 muna
suhkrut ja vaniljesuhkrut maitse järgi

Vahustasin ühes kausis vahukoore suhkruga ja teises muna.Muna hulka segasin esmalt kohupiima ja siis vahukoore. Kallasin selle segu kirssidele.

Ahjus oli kook 180 kraadi juures 25 min, siis hakkas juba pealt liiga pruunikaks minema. Sõltuvalt ahjust võib ka kauem aega minna.

Kirsid piiluvad koogi seest välja😉

Update: JÄRGMINE HOMMIK siis maitsesin (keegi oli juba enne mind muidugi seda maitsemas käinud). Oh, see oli nagu see lapsepõlve kohupiimakook, mida ikka suurel vahetunnil toidupoest ostmas käisime. (Too oli ilma kirssideta, aga mis siis). Ja ei olnud küpsisemaitset, vaid selline ehtne koogipõhja maitse. Tore, et nii hästi välja tuli🙂

Ps. ahju pannes oli ta tunduvalt kohevam kui sealt väljudes. Kunagi ma arvasin, et hea koogi tunnuseks on kerkimine. Selle koogi puhul see ei kehti mitte, pigem ta just vajus kokku, aga see tegigi koogist SELLE.

About A.

A nagu algaja
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Kirss koogis

  1. k says:

    mittemidagi ei tea mingist suurevahetunnikohupiimakoogist, aga tundub maitsev🙂 Soolastoitude ideede nappus on mul kuidagi peal, et mida soovitaksid? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s