Pikkpoiss

Kiku ei täienda oma söögiblogi just väga sageli. Ometigi on seal häid nippe! Tegin pikkpoissi just sealse õpetuse järgi.

Kirjutan retsepti nii, nagu ta mul tuli.

Pikkpoiss majoneesi-juustukattega

500 g noorlooma seahakkliha (väga hea nägi välja, seepärast valisin turuletist just selle)

4 viilu terasepikut+ pea pool klaasi vett

1 toores kartul

2 muna

2 tl soola

1 tl musta pipart

maitseaineks pune ürt

Peale: 0,5 dl majoneesi ja 0,5 dl riivitud juustu

Segasin hakklihale juurde riivitud kartuli ja munad. 2 viilu saia leotasin vees ja lisasin pudruna ka need. Siis tundus mass ikka liiga vedel ja pudistasin lisaks 2 viilu kuiva sepikut (retsepti järi tegelikult oleks vaja vaid 2 viilu). Lisasin maitseained, segasin, vormisin pätsi ja panin ahjuvormi. Pigistasin pudelist peale majoneesi ja puistasin juustu.  Ladusin vormi ka kartulid maitseainetega. Küpsetasin pool tundi ilma katteta ja pool viimast tundi fooliumikattega 200 kraadises ahjus.

Väga hea tuli, kartulid jäid vaid pisut kuivad. Arvasin, et hakklihast tuleb küpsedes rohkem rasva välja, mis siis kartuleid aitavad mahlasemaks muuta. Aga ei olnud nii rasvane liha – oleks pidanud panema kartulitele natuke oliiviõli ehk.

About A.

A nagu algaja
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s