Pruun-valge-pruun kook

Selle koogi retsepti nuputasin ise🙂

Pruun põhi: u kolmveerand pakki Selga pruune küpsiseid – purustada

u 60 g taluvõid – sulatada.

Segasin need omavahel, surusin vormi põhja ja panin natukeseks külmkappi (ja väike raskus peale, et põhi jääks tugevam).

Valge kiht:

200 g Ricotta kohupiima (see on odavam kui tavaline)

100 g Farmi toorjuustu (võib panna rohkem)

1,5 dl hapukoort

2 muna

riivitud sidrunikoort + paar spl sidrunimahla

suhkrut ja kaneeli maitse järgi.

Segasin need ained omavahel, kasutasin selleks kahvlit.

Valasin külpkapist võetud põhjale ja panin 40 minutiks ahju u 150 kraadi juurde küpsema. Kui ahi on kuumem, tõmbub kohupiimakook liiga pruunikaks, vähemalt nii olen täheldanud.

 

Kui kook ahjust tuleb, peab ta ilusti maha jahtuma. Alles siis panna ta külmkappi. Arvan, et paarist tunnist piisaks, aga mina jätsin kogu ööks. Hommikul tegin glasuuri: selleks kuumutasin potis

50 g tumedat sokolaadi

1 tl võid

1 spl piima

Segasin ja valasin koogile. Lasin veel natuke taheneda enne, kui hakkasin kooki lahti lõikama.  Selline mõnus värske kook tuli.

Ps. kasutasin üsna väikest koogivormi, suuremat vormi kasutades peaks küpsiseid kindlasti rohkem olema – terve pakk kuni poolteist pakki.

About A.

A nagu algaja
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s