Borši supp

Teate, ma ei mäleta, et oleksin kunagi ühe toidu tegemisele nii palju aega kulutanud. Siiski arvan, et viimaseks korraks see ei jää!

Uurisin kokaraamatutest ja netist ja lõpuks siis tegin nii:

u pool kilo noorlooma veisekonti (päris palju liha oli ka kontidel)

u 2 l vett

2 suuremat punapeeti

1 suurem porgand

1 suurem mugulsibul

500 g värsket kapsast

4 kartulit

paar spl tomatipüreed

2 tl äädikat

4 loorberilehte

pipart, meresoola.

Keetsin konte 1,5 tundi, vahepeal pealt vahtu eemaldades. Lisasin vette natuke soola ja mõned loorberilehed ka. Siis koorisin-riivisin peedid ühes kausis ja teises porgandi. Peedi praadisin natukese või ja tomatipüreega kergelt läbi. Siis tõstsin kõrvale ja segasin äädikaga (see pidavat punast värvi säilitama). Nii. Siis panin pannile porgandi koos hakitud sibulaga, praadsin kergelt taas.

Siis kurnasin puljongi teise potti, liha panin lõikelauale. Koorisin ja tükeldasin kartulid ja kapsa ja panin need puljongi sisse keema. Mõne aja pärast lisasin porgandi-sibula.

Siis eemaldasin liha kontidelt ja panin lihatükid ka supi sisse tagasi. Lõpupoole lisasin ka riivpeedi.

Eks seda tuleb siis jälgida, et kõik pehmeks keeks, mul läks 40 minutit (+ eelnev puljongikeetmine 1,5 h). Serveerisin endaga sama vanas taldrikus koos peterselli ja hapukoorega.

About A.

A nagu algaja
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Borši supp

  1. k says:

    Tubli tüdruk (Y)
    Äkki emadus tekitab ka minus suuremaid soove rohkem süüa teha🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s