Magus rabarberikook

Külalistele meeldis, enda arvates oli tsipa liiga magus. Retsepti sain siit:

http://kokkama.blogspot.com/2010/06/rabarberikook-kondenspiima-ja.html

Kopeerin retsepti siia koos oma väikeste muudatustega:

Põhi:
100 g võid
1 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
3 dl neljaviljahelbeid
1 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
300 g rabarberitükke, puhastatult ja kooritult
2 sl suhkrut
1 sl kartulitärklist
150- 200 g toorjuustu
1 muna
300 g kondenspiima

Sulata potis või. Lisa segades sisse ülejäänud ained ning tõsta pott tulelt. Suru tainas koogivormi põhja ja veidi ka äärtele ning pane seejärel külmkappi ca 20 minutiks.

Täidise valmistamiseks sega kõigepealt rabarberitükid, suhkur ja kartulitärklis omavahel. Jäta seisma ca 10 minutiks, et vedelik eralduks (vedelikku koogis ära kasuta!)

Mikserda omavahel toorjuust ja muna. Lisa kondenspiim ning sega ühtlaseks. Seejärel lisa rabarberitükid. Vala täidis külmas seisnud põhjale. Küpseta kooki 45 minutit 180 kraadi juures. Jahuta maha ja hoia üleöö külmkapis.

About A.

A nagu algaja
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s