Õunapommid

Lõikustänupüha oli. Ja sel puhul sai kirikust kaasa igasugu aiasaadusi, mille üle olen siiralt tänulik.

Rikkalikkust õunakogusest saab ju näiteks rikkalikku täidisega õunapomme teha! Retsept Pereköögi kokaraamatust lk 429:

50 g presspärmi

soola

1 sl suhkrut

1,5 dl leiget vett

6-7 dl jahu

200 g võid (ma panin 170 g)

Täidis: u 10 väiksemat õuna, suhkrut ja kaneeli maitse järgi

Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks ja lisa hulka leige vesi. Lisa jahu ja pehme või, sõtku ühtlaseks tainaks. Lase pool tundi KÜLMKAPIS kerkida. Rulli tainas õhukeselt lahti ja lõika ruutudeks (u 10×10 cm). Pane iga ruutu keskele kooritud ja südamikust puhastatud õun. Riputa peale kaneeli ja suhkrut. Keera tainaääred kokku. Määri munaga. Küpseta 200 kraadi juures u 25 min.

Mul ei olud seda õunasüdame eemaldajat, seega poolitasin õunad ja piisas sellest ka.

About A.

A nagu algaja
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Õunapommid

  1. k says:

    Kus pilt on?! Ma muidu ei usu😛

  2. A. says:

    Pilt läks kuskile kaduma. Eks teen uued varsti🙂

    Muuseas, niimoodi, taignas, on hea ja tervislik ka lapsele esimest õuna küpsetada. Pärast siis kougitsed talle sisu välja. Sel juhul siis suhkrut ei pane, aga kaneeli natuke võib.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s