Pitta leivad

Jeruusalemmast sai kaasa ostetud kokaraamat Cooking Kosher. Esimene katsetus sealt oli pitta leivad. Neid valmistatakse tänavanurkadel putkades ja täidetakse hummusepasta ja muu põnevaga. Mina valmistasin täidiseks kanahakklihast pallikesed + salatit, apelisini, kurki ja Merevaiku. Võõramaise ja kodumaise segu.

Valmistuskäik 12 leivakese jaoks:

500 g jahu

7g kuivpärmi

1 spl soola

1 spl oliiviõli

250 ml vett

Sega jahu, pärm ja sool. Sega suuremas kausis õli ja vesi, siis lisa hulka pool jahusegust pidevalt segades. Sõtku sisse ülejäänud jahu.

Kata taignakauss käterätiga ja jäta sooja kohta 30 minutiks kuni tunniks.

Siis sõtku tainast 10 min (!) (Mina sõtkusin vähem…)

Siis tee kauss kergelt üliseks ja pane taignapall uuesti sooja kohta u tunnikeseks.

Mul kerkis küll väga hästi ja taigen oli ka pehme ja hea sõtkuda. Iisraeli pagarite sõtkumistehnika oli aga nii kiire ja sujuv, et sinna on mul muidugi pikk maa.

Jaga kerkinud tainas 12 võrdseks osaks. Vajuta iga jupp kergelt jahuste kätega lamedaks ja rulli siis u 20 cm diameetriga ja 1 cm paksuseks kettaks. Samal ajal, kui ülejäänud pittasid teed, kata valmisrullitud puhta käterätiga, et nad ei kuivaks.

Lase keskmise suurusega pann kuumaks ja hakka praadima. Ühelt poolt 15-20 sek, siis teiselt poolt 1 min. Kui suured mullid kerkivad leiva pinnale, siis on aeg taas keerata. Kokku läheb ühe leiva praadimiseks u 3 min. Vajuta mullid käteräti vahel välja ja asu järgmist praadima.

Hoia valmis leibasid käteräti vahel, et nad kohe maha ei jahtuks.

Kui on õigesti tehtud, siis neid saab kerge vaevaga pikkupidi poolitada ja täidise sisse panna.

 

 

About A.

A nagu algaja
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Pitta leivad

  1. k says:

    Nii põhjalikku valmistuskäiku pole juba ammu lugenud😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s