Moonikeeks

Kui seda retsepti Eesti Naises (märts 2012) nägin, tahtsin kohe proovida. Mõtlesin, et pole mooniga midagi ammu saanud. Mis aga oli naljakas, oli see, et ma ei leidnud kusagilt poest mooniseemneid. Konsumist lõpuks sain.

Moonikeeks
2 muna
2 dl suhkrut
1,5 dl jahu
1 dl mooniseemneid
2 dl jahvatatud mandleid
1,5 tl küpsetuspulbrit
150 g võid
2 sidruni värskelt pressitud mahl

Vahusta munad, lisa suhkur ja jätka vahustamist. Purusta mandlid blenderis, mitte päris jahuks, lihtsalt väikesteks tükkideks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, mooniseemned ja mandlipuru. Sulata või ja pressi sidrunitest mahl. Kalla kõik kokku ja töötle korralikult ühtlaseks.
Soojenda ahi 170 kraadini ja küpseta umbes 50 minutit.

Päris mõnusa maitsega, aga järgmine kord piirduks ühe sidruniga. Kahega tuli ikka päris hapukas selline.

About A.

A nagu algaja
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Moonikeeks

  1. k says:

    No comments?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s