Ploomi-müsliruudud

450 g värskeid ploome

0,5 tl piparkoogimaitseainet

300 g pruuni suhkrut

veidi soola

350 g võid

300 g väiksemaid kaerahelbeid

140 g jahu

50 g hakitud pähkleid

3 sl suhkrusiirupit

Poolita ploomid, eemalda kivid ja tükelda jämedalt. Peale raputa piparkoogimaitseainet, natuke soola ja 50 g suhkrut.

Sulata või. Sega kausis kaerahelbed, jah, pähklid ja suhkur. Lisa sulavõi ja siirup.

Määri kandiline vorm võiga. Suru pool kaerahelbetaignast põhja, siis peale ploomid ja kõige peale ülejäänud pool kaerahelvestest. Suru ühtlaseks. Küpseta 45-50 min. Jahuta ja lõika tükkideks.

(Ajakirjast Oma Maitse, aug 2011)

 

About A.

A nagu algaja
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s